2. Vlak of Verdiept

Kozijn profielen zijn leverbaar in een vlakke of verdiepte variant, dit geldt voor zowel kunststof, hout en aluminium. In Nederlandse huizen wordt meestal gekozen voor een verdiept profiel. Het verdiepte profiel komt overeen met het traditionele houten kozijn profiel. Vlakke profielen worden voornamelijk gebruikt in kantoorgebouwen.

Verdiept profiel

Over het algemeen geeft een verdiept profiel een luxere uitstraling aan uw woning. Doordat hiervoor meer materiaal nodig is, is de prijs hoger dan wanneer wordt gekozen voor een vlak profiel. Het verdiepte profiel vertoont gelijkenissen met de traditionele Nederlandse houten profielen. Hierdoor wordt bij vervanging van oude houten kozijnen vrijwel altijd voor deze variant gekozen.

Vlak profiel

Vlakke profielen zien we veel in bijvoorbeeld Duitsland en in kantoorpanden in Nederland. Dit is het goedkopere alternatief en geeft vaak een strakke uitstraling aan het gebouw. De isolatiewaarde van een vlak profiel is vaak iets minder dan die van een verdiept profiel, doordat er minder ruimte is “isolatieruimtes” te creëren in het profiel. Er zijn tegenwoordig echter vlakke profielen beschikbaar die de beschikbare ruimtes opvullen met isolatiemateriaal, waardoor alsnog een zeer goede isolatie kan worden behaald. Deze systemen worden veel toegepast in Duitsland, en zijn desgewenst ook leverbaar in Nederland.

Kies uw voorkeur

Vlak
Verdiept
Geen voorkeur