3. Hoekverbinding

Kunststof kozijnen en aluminium kozijnen hebben in de hoeken een schuine 45 graden verbinding. Deze zogenaamde schuine lasverbinding is kenmerkend voor kunststof en aluminium. Een houten kozijn heeft traditioneel een rechte verbinding.

Kunststof kozijn met rechte verbinding

Tegenwoordig is het mogelijk om kunststof kozijnen ook met een rechte hoek verbinding te fabriceren. Dit zorgt ervoor dat een kunststof kozijn bijna niet meer van een houten variant te onderscheiden is. Dit type verbinding noemen we ook wel HVL, wat staat voor hout verbindings look. Gaat u houten kozijnen vervangen door kunststof, of plaatst u kunststof kozijnen naast bestaande houten kozijnen? Dan adviseren wij u te kiezen voor de hout verbindings look (HVL). Zo creëert u de meer traditionele houtlook met het voordeel van een kunststof kozijn.

De rechte verbinding bij kunststof kozijnen heeft een meerprijs ten opzichte van de standaard schuine verbinding. De meeste leveranciers rekenen hiervoor een bedrag tussen de 8 en 15 euro per hoek. De exacte prijs is afhankelijk van het merk en type kozijn.

Kies uw voorkeur

Recht
Schuin
Geen voorkeur