Waarom kozijnen offertes vergelijken belangrijk is

Waarom kozijnen offertes vergelijken belangrijk is

In de Nederlandse bouwsector zijn er duizenden aanbieders van kozijnen actief. Enkele van deze bedrijven produceren en monteren de kozijnen zelf van A tot Z. Echter de meerderheid van de kozijn bouw bedrijven bestelt de kozijnen bij externe leveranciers en zorgt voor het op maat maken en de montage van de kozijnen. Ook het soort en merk kozijnen dat geleverd wordt loopt sterk uiteen. Daarnaast zijn er bouwbedrijven die zich in kozijnen hebben gespecialiseerd, en bouwbedrijven die een breder portfolio hebben. Al deze factoren zijn van invloed op de prijs en kwaliteit van de kozijnen en hebben zowel voor- als nadelen. Het belangrijkste is dat u als consument bij een bedrijf terecht komt dat uw wensen begrijpt en het product oplevert zoals u dat in gedachten heeft. En dat uiteraard voor een goede prijs kwaliteit verhouding.

Doordat al deze factoren van invloed zijn op de prijs die u uiteindelijk betaalt voor nieuwe kozijnen is het belangrijk dat u meerdere offertes vergelijkt. En daarbij moeten appels met appels worden vergeleken, zodat u ook daadwerkelijk een goed vergelijk kan maken.

Verschillende merken, verschillende prijzen

Een goede vergelijking van offertes begint bij uw keuze voor een bepaald type kozijn. Diverse fabrikanten bieden modellen aan die u al dan niet mooi vindt. Daarbij kan de uitstraling van uw woning leidend zijn, maar ook de materiaalkeuze is bepalend. Zo kunt u houten kozijnen in elke gewenste kleur en vorm krijgen, maar bij aluminium kozijnen zijn de mogelijkheden hierin beperkter. Bij kunststof kozijnen heeft u ook veel vrijheid in kleur, maar is de vorm vaak merkspecifiek. Kunststof kozijnen zijn wel vaak de voordeligste keus op lange termijn en zijn kwalitatief hoogwaardig en nauwelijks te onderscheiden van hout. De keuze voor een bepaald materiaal en model is van invloed op de prijs van de kozijnen. Door vooraf in grote lijnen te bepalen wat uw voorkeur heeft, kunnen kozijn montagebedrijven u een goede indicatie van de prijs geven en bent u in staat soortgelijke offertes te vergelijken. Het voordeel daarbij is dat niet hoeft te worden afgegaan op het goedkoopste alternatief (als lokkertje), maar op de kozijnen die u daadwerkelijk mooi vindt.

Waar verder op te letten bij de keuze voor een bedrijf?

Behalve de prijs en producten die een bedrijf levert, zijn er nog andere voor u mogelijke doorslaggevende factoren waar u rekening mee kunt houden. Zo zit er bijvoorbeeld een verschil in de geleverde garantie per merk en bedrijf. Gangbaar is minimaal 10 jaar garantie op nieuwe kozijnen.

Ook speciale wensen die u heeft kunnen van invloed zijn op uw uiteindelijke keuze voor een bedrijf. Misschien wilt u een afwijkende kleur kunststof kozijnen die niet door iedereen geleverd kan worden. Of misschien is het wel belangrijk dat er lichtgewicht wordt gebouwd in uw pand. Ook de locatie kan bepalend zijn; is deze bijvoorbeeld bereikbaar voor een kleine kraan voor kozijnen op hoogte? Al dit soort zaken kunt u laten meewegen in uw keuze voor een bedrijf.

Waarom vergelijken via Dat Vergelijk Ik?

Alle op ons platform aangesloten bedrijven zijn door onze krediet- en kwaliteitscheck gekomen. Dit betekent dat ze op het peilmoment kwaliteitsproducten leveren, goed montagewerk afleveren en kredietwaardig zijn. Wat dit exact voor u betekent kunt u lezen in onze algemene voorwaarden.

 Doordat u via onze voorkeurenkiezer al een goede indicatie kunt geven van uw wensen, ontvangt u offertes van bedrijven die dit ook daadwerkelijk kunnen leveren. Tevens biedt dit bouwbedrijven de mogelijkheid een goede schatting te maken van de kosten, en niet klakkeloos een vanaf prijs te geven. Zoals wij zeggen; vergelijk appels met appels. Uitgangspunt van ons platform is altijd om u de mogelijkheid te geven onafhankelijk, vrijblijvend en vertrouwd te laten vergelijken.

Start hier met het vergelijken van uw nieuwe kozijnen!