Soort garagedeur

Er zijn verschillende typen garagedeuren. Hieronder vindt u informatie over de meest voorkomende garagedeuren. De keuze voor een bepaald soort garagedeur is met name afhankelijk van de situatie in- en rondom de garage. Is er bijvoorbeeld veel ruimte aanwezig? Of betreft het een korte oprit waar net één auto op past? Dit kan van invloed zijn op uw keuze. Uiteraard gaat het er ook om wat u het mooist vindt. Weet u al welk soort garagedeur u wenst? Geef dan meteen uw voorkeur aan in het voorkeurenvenster en ga door naar de volgende stap.

Sectionaal garagedeur

De sectoniaal garagedeur is de meest gekozen optie.

Een garagedeur van dit type heeft een lange levensduur en uitstekende isolerende eigenschappen. Dat maakt hem tot een populaire keuze. De secties van deze deuren bestaan uit panelen die middels een scharnierverbinding los van elkaar kunnen kantelen. Vaak zijn de secties van kunststof, maar andere materialen zijn desgewenst ook mogelijk.

Openslaande garagedeur

De openslaande garagedeur is de traditionele keuze.

Het ziet er mooi uit en past goed bij oudere woningen, bijvoorbeeld een jaren 20 woning. Er kan gekozen worden voor dubbelzijdig of enkelzijdig openslaande deuren. De openslaande garagedeur heeft van alle deuren de meeste ruimte nodig voor de garage om open te kunnen. Het meest gangbare materiaal is hout, maar ook kunststof of metaal is leverbaar voor dit type garagedeur.

Kantel garagedeur

Dit type garagedeur werd in Nederland veel toegepast in de jaren 70 en 80.

Vaak gaat het hier om een vlak uit een stuk metaal, dat in zijn geheel naar boven en beneden klapt. Het is ook mogelijk een loopdeur in de kanteldeur aan te brengen, zodat de hele constructie niet steeds omhoog hoeft wanneer u naar binnen of buiten loopt. Deze deuren zijn enkel- en dubbelwandig verkrijgbaar. Uiteraard behaalt u de beste isolatie met een dubbelwandige kanteldeur.

Rol garagedeur

De rol garagedeur is een goede oplossing wanneer de ruimte van de garage beperkt is. Zoals de naam al doet vermoeden rolt deze deur zichzelf op. Vaak wordt er tegen het plafond van de garage een bak gemonteerd waarin deze deur oprolt. De isolerende eigenschappen van deze deuren zijn niet geweldig, hou hier rekening mee wanneer de garage verbonden is met het hoofdverblijf. Rol garagedeuren worden het meest geleverd in kunststof, al dan niet met een houtlook.

Zijloop garagedeur

Een zijloop garagedeur is een deur die niet naar boven, maar naar de zijkant wegrolt. In feite is het een roldeur, die verticaal wordt geplaatst. Dit kan handig zijn wanneer de ruimte in het plafond beperkt is. Een ander voordeel is dat de deur maar een klein stukje open hoeft om er doorheen te lopen. Het is daarmee als het ware een garagedeur en loopdeur in één.

Kies uw voorkeur

Sectionaal
Openslaand
Kantel
Rol
Zijloop