Montage

De montage van een garagedeur is een secuur werkje. Een garagedeur moet goed worden uitgelijnd zodat hij soepel open en dicht gaat. Met name bij rol en sectionaal deuren met elektrische bediening is het belangrijk dat de deur soepel door de geleiders loopt. Wanneer de deur niet helemaal recht in de dag geplaatst wordt kan deze vastlopen waardoor de motor automatisch afslaat. Een situatie die u natuurlijk wil voorkomen.

Laten plaatsen

Beschikt u niet over het juiste gereedschap, of heeft u onvoldoende kennis of tijd om deze klus zelf uit te voeren? Dan is het een uitstekend idee dit te laten uitvoeren door de leverancier van de garagedeur. Deze vakmensen hebben veel ervaring in het plaatsen van de deuren, beschikken over alle gereedschappen en werken snel en netjes. Het laten plaatsen van een garagedeur is doorgaans binnen een dag gebeurd. De meerprijs hiervoor bedraagt gemiddeld tussen 700 en 1000 euro, afhankelijk van het type deur en de leverancier. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat u er geen gedoe mee heeft en niet met de rommel blijft zitten.

Zelf plaatsen

Wanneer u een beetje handig bent en het juiste gereedschap ter beschikking heeft kunt u de deur prima zelf plaatsen. De verschillende leveranciers van garagedeuren en elektrische deuropeners leveren goede montagehandleidingen bij de garagedeuren. Ook zijn er vaak tutorials te vinden op bijvoorbeeld Youtube. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo’n instructievideo over het plaatsen van een sectionaal garagedeur. Het gaat hier om een sectionaal garagedeur van het Duitse bedrijf Teckentrup. Het filmpje is dan ook voorzien van een Duitse beschrijving, maar het geeft de stappen goed weer.

Kies uw voorkeur

Montage door bedrijf
Zelf monteren