1. Soort dakkapel

Welk type dakkapel past bij u?

Dakkapellen komen in vele soorten en maten. Naast de standaard dakkapel zijn er nokverhogers, pagode’s, trapezium en nog veel meer type dakkapellen leverbaar. De stijl dakkapel die u kiest hangt vaak samen met de stijl van uw woning. Hieronder zetten wij de meest voorkomende soorten dakkapellen uiteen. Weet u al welke dakkapel u wilt plaatsen? Geef dan uw voorkeur aan en ga door naar de volgende stap voor meer informatie en mogelijkheden. Staat u nog open voor suggesties? Vraag dan direct een offerte aan en ontvang advies over de mogelijkheden.

Standaard dakkapel

De standaard dakkapel kenmerkt zich door het platte dak en de rechte lijnen. Deze dakkapel zult u het meest tegenkomen in het Nederlandse straatbeeld. Vaak gaat het hierbij om een prefab dakkapel die in slechts 1 dag op uw dak kan worden geplaatst. Het voordeel van prefab is dan ook dat u niet lang in de rommel zit en dat deze vrijwel het gehele jaar kan worden geplaatst. Prefab betekent hier overigens niet dat er geen maatwerk kan worden doorgevoerd, enkel dat de dakkapel elders wordt opgebouwd. In de volgende stap "montage" leest u hierover meer.

De prijs van een standaard dakkapel verschilt uiteraard per aanbieder. Ook de gekozen opties, zoals type kozijn, materiaal, mate van afwerking e.d. zijn van invloed op de uiteindelijke prijs. De vanaf prijs van een basis standaard dakkapel (zonder de extra opties of speciale wensen) ligt vaak tussen de €3000,- en €4000,- voor een dakkapel van 2 tot 3 meter.

Kader dakkapel

Een kader dakkapel is in feite een wat luxere uitvoering van de standaard dakkapel. De kozijnen zijn hierin verdiept geplaatst, waar door het geheel een moderne en robuuste uitstraling krijgt. De prijs van een kader dakkapel is doorgaans iets hoger dan die van de standaard. Er is immers meer materiaal en werk nodig om deze dakkapel te bouwen.

Gemiddeld zien wij dat de prijzen 15 tot 20 % hoger liggen in verhouding met een vergelijkbare standaard variant. Ook deze dakkapellen kunnen prefab worden geleverd en doorgaans dan ook in 1 dag worden geplaatst.

Nokverhoging en nokverlegging

Zoals de naam al aangeeft verhoogt of verlegd dit type dakkapel de nok van een woning. De nokverhogende of nokverlleggende dakkapel wordt vaak toegepast wanneer er meer hoogte nodig is op zolder. Denk hierbij aan een lage zolder waar eigenlijk niet genoeg hoogte is om goed gebruik te maken van de ruimte. Om de zolder toch als volwaardige kamer te kunnen gebruiken is een nok-verlegging of -verhoging een goede oplossing.

Van alle type dakkapellen is de nokverhoging of verlegging vaak de duurste optie. Er is immers aanzienlijk meer materiaal nodig. Denk hierbij aan extra afwerkmateriaal en eventueel ook aan meer kozijnen en ramen. Vaak zien wij prijzen van circa €1000,- per m2. Een goede prijs indicatie afgeven is hierin echter erg lastig, omdat er veel factoren meespelen bij dit type dakkapel dan bij bijvoorbeeld de standaard dakkapel. U krijgt hier natuurlijk wel een volwaardige “extra” verdieping voor terug. Vaak kunnen deze dakkapellen ook prefab worden gebouwd en zodoende binnen 1 dag worden geplaatst op uw dak.

Kies uw voorkeur

Standaard
Kader
Verhoging
Verlegging
Anders