2. Montage dakkapel

Prefab of traditionele bouw dakkapel

Afhankelijk van de situatie en uw wensen kan een dakkapel op twee manieren worden gebouwd, prefab of traditioneel. Hierbij speelt de materiaalkeuze geen rol. Op deze pagina vertellen wij u meer over de mogelijkheden en de afwegingen die u hierbij kunt maken.

Prefab dakkapel

De prefab dakkapel wordt in een fabriek gebouwd, zodat deze kant en klaar op uw dak kan worden geplaatst.

De afgelopen jaren is dit een populaire optie. De prijs is vaak aantrekkelijk omdat er minder arbeid nodig is om een dakkapel op deze manier op te leveren. Toch zijn de keuzemogelijkheden vaak groter dan men verwacht. Zo kan er worden gekozen voor veel kleuren en afwerkingsmaterialen. Ook kan het type glas, kozijn en de mogelijkheden daarvan (bijvoorbeeld met een draai- kiepraam) worden gekozen.

Prefab, hoe gaat dat in zijn werk?

Het proces vanaf de keuze voor een leverancier tot de uiteindelijke plaatsing van de dakkapel kan het beste worden uitgelegd middels een stappenplan. Over het algemeen gaat het als volgt:

  1. Samen met de dakkapel specialist van de leverancier bespreekt u de specifieke wensen voor de afwerking en overige toedoende zaken zoals omgevingsvergunningen.
  2. Vervolgens zal er een afspraak met u worden gemaakt om de dakkapel op locatie in te meten.
  3. Nadat u akkoord heeft gegeven op de definitieve bouwtekeningen wordt de dakkapel in productie genomen in de fabriek. Ook wordt er tijdens deze stap een afspraak voor de montagedatum met u gemaakt.
  4. Na enkele weken zal de dakkapel gereed zijn voor plaatsing. De leverancier vervoert de kant en klare dakkapel naar uw woning en zal deze dezelfde dag nog plaatsen.
  5. U neemt samen het eindresultaat door en u kunt beginnen met het inrichten van uw nieuwe ruimte.

Het grote voordeel van deze manier van bouwen is dat u niet lang in de rommel zit. Om de dakkapel op uw dak te plaatsen is een kraan benodigd. Vaak zal dit geen belemmering zijn, maar er zijn situaties denkbaar waarbij dit niet mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een drukke binnenstad of anderszins moeilijk toegankelijke locatie. Gelukkig zijn er meer opties om een dakkapel te bouwen.

Dakkapel traditionele bouw

De term traditionele dakkapel zegt weinig over het uiterlijk van de dakkapel. Het gaat hier om de manier waarop er wordt gebouwd. Anders dan bij prefab wordt een traditionele dakkapel op het dak in elkaar gezet. Groot voordeel is dat de keuzemogelijkheden onbeperkt zijn en de dakkapel naadloos kan aansluiten op uw woning. Deze manier van werken zal meer tijd vergen en is daardoor vaak iets duurder dan de prefab optie.

Het stappenplan zoals hierboven beschreven komt verder grotendeels overeen. Verschil is dat de dakkapel niet in een fabriek wordt opgebouwd, maar direct bij u op het dak. Het plaatsen zal daarom meerdere dagen in beslag nemen.

Waarom kiezen voor traditionele bouw?

  • Onbeperkte keuze mogelijkheden.
  • U woont op een voor een bouwkraan moeilijk bereikbare locatie.
  • U bent op zoek naar iets unieks waarvoor vergaand maatwerk nodig is.

Bent u er al uit? Maak dan uw keuze in het voorkeurenvenster en ga naar de volgende stap of vraag direct een offerte aan via de oranje knop!

Kies uw voorkeur

Prefab
Traditioneel