4. Afmeting dakkapel

Wat kost een dakkapel per meter?

De breedte van een dakkapel geeft een goede indicatie van de prijs. Bij een standaard prefab houten dakkapel gelden bij benadering de volgende vanaf prijzen:

  • 1 meter breed: €2500,-
  • 2 meter breed: €3200,-
  • 3 meter breed: €4000,-
  • 4 meter breed: €4700,-
  • 5 meter breed: €5400,-

De genoemde prijzen zijn inclusief het plaatsen en de standaard afwerking van de dakkapel. Ook bijvoorbeeld het afvoeren van het bouwafval en een eventueel benodigde bouwkraan e.d. zijn hierbij inbegrepen. Speciale wensen zijn hierin niet meegenomen. Prijzen en standaard inbegrepen opties verschillen per leverancier, daarom is het goed om meerdere offertes met elkaar te vergelijken.

Regelgeving dakkapellen

Er gelden regels voor de maximale afmetingen van een dakkapel. De maximale breedte is met name afhankelijk van waar de dakkapel wordt geplaatst, aan de voor- of achterkant van uw woning. In het bouwbesluit staan deze regels exact beschreven. Een dakkapellen leverancier is hiervan op de hoogte en kan u er alles over vertellen.

Hoe breed moet uw dakkapel worden?

Geef in het voorkeurenvenster bij benadering de breedtemaat aan. Dit geeft dakkapel specialisten de mogelijkheid om snel met een goed vrijblijvend en gratis voorstel te komen.